Lidmaatschap van het ISO

Lidmaatschap van het ISO

De vereniging ISO is in 1973 opgericht door studenten die actief waren in de medezeggenschap op verschillende Nederlandse universiteiten. Tegenwoordig kent het ISO 37 lidorganisaties en 4 aspirant lidorganisaties die zijn verspreid door heel Nederland. Deze lidorganisaties zijn de lokale studentenfracties, -raden en -bonden, van zowel universiteiten als van hogescholen, die meepraten over het onderwijs op hun eigen instelling.

Voor medezeggenschapsraden is het mogelijk om lid te worden van het ISO. Voor informatie over een lidmaatschap van het ISO én voor meer informatie over de verschillende lidorganisaties kun je altijd contact opnemen met het ISO.

De lidorganisatie van het ISO in jouw stad kan je opzoeken in het overzicht lidorganisaties.

Links en bijlagen

Beleidscyclus

AV’s

Samen vormen ze de Algemene Vergadering (AV), het hoogste orgaan van het ISO. Deze lidorganisaties participeren in allerlei werkgroepen en commissies van het ISO. Tijdens deze werkgroepen en commissies worden zowel specifieke als algemene problemen aangekaart. Wanneer verschillende lidorganisaties problemen constateren, probeert het ISO daar vervolgens iets aan te doen.

 

Trainingen

Daarnaast organiseert het ISO gedurende het hele jaar diverse activiteiten en evenementen voor haar lidorganisaties. Ook worden er door het ISO of externe bureaus trainingen en cursussen verzorgd. Voorbeelden hiervan zijn een inwerkweekend voor nieuwe fractie- en studentenraadsleden, een campagnetraining in aanloop naar de lokale studentenraadsverkiezingen, verdiepingsdagen en een best practicedag.

 

Inwerkweekend

Het ISO organiseert jaarlijks voor nieuwe raadsleden een inwerkweekend. Tijdens dit weekend zijn er vele trainingen gepland die jou als medezeggenschapper volop klaarstomen voor het intensieve jaar dat je tegemoet gaat. Naast de  inhoudelijke workshops zal er ook voldoende tijd zijn voor ontspanning en gezelligheid. Dit is een unieke kans  om andere medezeggenschappers uit het land te leren kennen en ideeën uit te wisselen!

 

Geen lid, toch participeren

Ook zonder lidmaatschap van het ISO kun je toch iets aan het ISO hebben. Het ISO besteedt namelijk veel aandacht aan het op de hoogte houden van studenten (in de medezeggenschap), het trainen van medezeggenschapsraden en het bieden van een platform.

 

Een kijkje in de keuken

Ten slotte is het mogelijk een inhoudelijke werkgroepavond van het ISO te bezoeken. Laat ons weten wanneer je hier interesse in hebt, dan sturen wij je een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst. Heeft het ISO je interesse gewekt en wil je bij ons werken of denk je na over een bestuursjaar bij het ISO? Kijk dan op de pagina werken bij het ISO.

Links en bijlagen