Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Beleidsmedewerker Financiën & Docentkwaliteit

Over de functie

Heb jij een passie voor onderwijs en wil jij bijdragen aan het financieel gezond houden van de grootste belangenorganisatie voor studenten? Word dan medewerker Financiën en Docentkwaliteit bij het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO)! 

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en zet zich dagelijks in voor de belangen van de ruim 800.000 studenten aan het hbo en wo. Dit doen wij bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, politieke partijen en de koepelorganisaties van hogescholen en universiteiten. Als medewerker Financiën & Docentkwaliteit speel jij hier een belangrijke rol in. Je ondersteunt de penningmeester in het financieel draaiend houden van de vereniging en verdiept je inhoudelijk in het onderwerp docentkwaliteit en alles wat hierbij komt kijken. Samen met een hecht team van medewerkers en bestuursleden maak jij in deze rol de koppeling tussen de interne organisatie en extern beleidsadvies. 

Op het gebied van financiën werk je nauw samen met de penningmeester van het bestuur. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor de financiële kant van het ISO. Hierbij kun je denken aan het op orde houden van de boekhouding, het helpen met de administratie en het innen van contributies. Hierbij ontwikkel je jezelf als expert op het gebied van de financiën van het ISO en adviseer je daarmee de penningmeester over de begroting en de besteding van de financiële reserves. Ervaring met financiën is niet nodig, het belangrijkste is dat je niet schrikt van spreadsheets en zo een onmisbare kracht voor de interne organisatie wil worden! 

Naast je interne werkzaamheden zal je in deze functie ook betrokken zijn bij de inhoudelijke kant van het ISO. Op de portefeuille ‘docentkwaliteit’ word jij expert en ga je in gesprek met docenten en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om kwaliteit van docenten en het onderwijs te verbeteren. Goed docentschap heeft namelijk een grote invloed op de kwaliteit van het onderwijs en de prestaties van studenten. Als beleidsmedewerker verdiep jij je in beleidsstukken en geef je advies over vraagstukken rondom docentkwaliteit in het hoger onderwijs. Daarnaast ben je intensief betrokken bij de organisatie van de  Docent van het Jaar’ verkiezing. Jij bent medeverantwoordelijk voor de selectie van finalisten, het contact met instellingen en de organisatie van het finale-evenement. 

In deze leerzame rol maak jij de verbinding tussen de interne organisatie en extern beleid en ben jij van alle markten thuis. Aan de ene kant ben jij betrokken bij het beleid rondom docentkwaliteit en aan de andere kant verdiep jij je intern in de financiële kant van het ISO. Kortom, als medewerker Interne Financiën en Docentkwaliteit bij het ISO kan jij je op veel vlakken ontwikkelen én invloed hebben op het Nederlandse hoger onderwijs! 

Het ISO is op zoek naar een student die voor 9 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht.

Wat verwachten wij van jou?

 • 1
  Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student;
 • 2
  Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen;
 • 3
  Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • 4
  Je kan nauwkeurig en gestructureerd werken;
 • 5
  Je hebt affiniteit met financiën en het hoger onderwijs;
 • 6
  Je bent communicatief vaardig en proactief;
 • 7
  Je bent minimaal anderhalf jaar beschikbaar;

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 9 uur per week (op doordeweekse dagen);
 • 2
  Een uurloon van 13,27 euro exclusief vakantietoeslag;
 • 3
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke!) collega’s;
 • 4
  Veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • 5
  De mogelijkheid om impact te maken op nationaal niveau;
 • 6
  Een goede sfeer met gezellige borrels;
 • 7
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het ISO zet zich in voor de ruim 800.000 studenten in het hoger onderwijs en is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepelorganisaties van universiteiten en hogescholen. Het ISO kent een grote achterban van lokale studentenraden. En tot slot: we zijn met 15 ISO-medewerkers. Samen maken we ons hard voor kansengelijkheid in het onderwijs, de financiële positie van de student, de kwaliteit van het onderwijs en nog veel meer! 

Solliciteren?

Herken jij je in de genoemde punten en ben jij het talent dat we zoeken? 

Stuur dan je schriftelijke motivatie en cv uiterlijk zondag 28 april om 23:59 ’s avonds naar Daniël en Esmée via werkenbij@iso.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 2 mei. Mocht je die dag écht niet kunnen, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daniël van Brussel via vanbrussel@iso.nl of 06 43 79 49 87. 

Deze vacature is reeds gesloten. Ontvangen sollicitaties worden momenteel in behandeling genomen.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij ons te solliciteren, en we streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit van allerlei achtergronden om te solliciteren. 

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier