Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Medewerker Content & Communicatie

Over de functie

Word jij warm van sociale media en grafische vormgeving? En wil jij je stempel drukken op het hoger onderwijs en de politiek? Word dan onderdeel van het ISO-team! 

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. Met ons team van gedreven studenten zetten wij ons dagelijks in voor de belangen van de ruim 800.000 studenten in het Nederlandse hoger onderwijs. Zo maken wij ons hard voor onder andere gelijke kansen, studentenwelzijn en de financiële positie van studenten. Dit doen we bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de hogescholen en universiteiten en de landelijke politiek. 

Om de stem van studenten goed te laten horen, is onze online communicatie van groot belang. Via sociale media houden we studenten op de hoogte van onze activiteiten, delen we belangrijk nieuws en gaan wij op zoek naar nieuwe talenten. Als medewerker Content & Communicatie ben jij verantwoordelijk voor de communicatie van het ISO via onze online kanalen. Je bouwt de brug tussen inhoudelijke thema’s en de belevingswereld van studenten. Dit gebeurt bijvoorbeeld via Instagram, LinkedIn en TikTok, waar jij jouw eigen draai aan kan geven. Hierbij is het fijn als je al wat ervaring met sociale media hebt, maar laat je niet tegenhouden als je geen doorgewinterde contentmaker bent. 😉 

In deze functie sta je midden in de organisatie en heb je veel contact met je collega’s om inhoudelijke punten om te zetten naar content. We staan hierbij open voor veel nieuwe ideeën rondom sociale media en vormgeving. En dat hoeft natuurlijk niet alleen via een mobiele camera! We beschikken namelijk over spiegelreflexcamera’s, microfoontjes, statieven en belichting. Ook werken we voornamelijk met Canva voor de bewerking. Kortom, voldoende middelen én vrijheid om mee te werken. 

Kortom, als medewerker Content & Communicatie kan jij echt jouw stempel drukken op de online communicatie van het ISO. Zo zorg jij er samen met je collega’s voor dat de politiek en het hoger onderwijs niet om de studenten heen kunnen! 

Het ISO is op zoek naar een student die voor 12-16 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht.

Wat verwachten wij van jou?

 • 1
  Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student;
 • 2
  Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen;
 • 3
  Je kan zelfstandig werken en bent proactief;
 • 4
  Je komt graag met creatieve eigen ideeën;
 • 5
  Je hebt ervaring met het maken van content (geen vereiste, wel een pré);
 • 6
  Je kan korte, vlotte en foutloze Nederlandse teksten opstellen die studenten aanspreken;
 • 7
  Je bent minimaal anderhalf jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 12-16 uur per week (op doordeweekse dagen);
 • 2
  Een uurloon van 12,79 euro exclusief vakantietoeslag;
 • 3
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke!) collega’s;
 • 4
  Veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • 5
  De mogelijkheid om impact te maken op nationaal niveau;
 • 6
  Een goede sfeer met gezellige borrels;
 • 7
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen als ook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.  

De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks aan het begin van de zomer. Medewerkers zijn doorgaans twee tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles.

Solliciteren?

Ben jij het creatieve talent dat wij zoeken en wil jij onze online communicatie naar een hoger niveau tillen? 

Stuur dan je schriftelijke motivatie, portfolio en cv uiterlijk  3 december om 23:59 ’s avonds naar werkenbij@iso.nl. Dit portfolio bestaat uit content die jij gemaakt hebt, bijvoorbeeld een video, een website(pagina) of instagramposts. Heb je nog geen portfolio? Geen zorgen! Ontwerp dan een instagrampost waarin jij jezelf voorstelt. 

De gesprekken zullen plaatsvinden op 6 en 8 december. Mocht je niet kunnen op (een van) deze dagen, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten!  

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daniël, secretaris van het bestuur, via vanbrussel@iso.nl of 06 43 79 49 87. 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij ons te solliciteren, en we streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit van allerlei achtergronden om te solliciteren. 

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier