Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Medewerker
Loket Medezeggenschap

Over de functie

Wil jij de medezeggenschap versterken en vind jij het leuk om voor een groep te staan? Word dan medewerker Loket Medezeggenschap bij het ISO! 

Het ISO is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en zet zich dagelijks in voor de belangen van de ruim 800.000 studenten aan het hbo en wo. Als koepelvereniging van centrale medezeggenschapsfracties houden wij ons bezig met het ondersteunen van de medezeggenschap en het behartigen van de belangen van medezeggenschappers op nationaal niveau. Als medewerker Loket Medezeggenschap ga jij aan de slag met deze ondersteuning en help jij medezeggenschappers om hun werk nog beter te doen! 

Op dit moment zijn wij het Loket Medezeggenschap aan het oprichten samen met de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Dit Loket zal zich richten op het verzamelen van alle kennis rondom medezeggenschap. Deze medezeggenschappers (bij zowel de centrale als decentrale medezeggenschap) kunnen hier aankloppen met vragen over medezeggenschap, behoefte aan extra ondersteuning of om trainingen aan te vragen. Vragen gaan bijvoorbeeld over hoe je een begroting leest, hoe je het contact met het College van Bestuur het beste aan kan gaan of welke rechten en plichten medezeggenschappers eigenlijk hebben. 

Als medewerker Loket Medezeggenschap zal je de eerste maanden voornamelijk nog bezighouden met het concreet inrichten van dit Loket. Zo ga je trainingen ontwikkelen, ga je aan de slag met het verzamelen van kennis en best practices over medezeggenschap en bedenk jij een plan om deze kennis laagdrempelig en helder te communiceren. Na deze eerste maanden zorg jij ervoor dat het Loket goed loopt en houd je het loket draaiende in een team met je collega’s bij het ISO en de LSVb. 

Kortom, als medewerker bij het Loket Medezeggenschap ben jij de schakel tussen het landelijke beleid en de medezeggenschap op de instellingen. In een team van gedreven en gezellige studenten zorg jij ervoor dat alle medezeggenschappers hun werk goed kunnen doen en de onderwijskwaliteit verbetert. Zo kan jij écht het verschil maken voor studerend Nederland!

Het ISO is op zoek naar een student die voor 9 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht.

Wie ben jij?

 • 1
  Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student, bij voorkeur met ervaring in de (centrale) medezeggenschap;
 • 2
  Je bent flexibel beschikbaar en kan waar nodig bijspringen;
 • 3
  Je haalt energie uit presenteren, trainingen geven of voor groepen staan;
 • 4
  Je bent proactief en niet bang om nieuwe ideeën aan te dragen;
 • 5
  Je denkt graag na over communicatie en hoe je studenten goed kan betrekken;
 • 6
  Je bent communicatief vaardig en goed in samenwerken;
 • 7
  Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 9 uur per week (op doordeweekse dagen);
 • 2
  Een uurloon van € 12,79, exclusief vakantietoeslag;
 • 3
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke!) collega’s;
 • 4
  Veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • 5
  De mogelijkheid om impact te maken op nationaal niveau;
 • 6
  Een goede sfeer met gezellige borrels;
 • 7
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het ISO zet zich in voor de ruim 800.000 studenten in het hoger onderwijs en is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepelorganisaties van universiteiten en hogescholen. Het ISO kent een grote achterban van lokale studentenraden. En tot slot: we zijn met veertien ISO-medewerkers. Samen maken we ons hard voor kansengelijkheid in het onderwijs, de financiële positie van de student, de kwaliteit van het onderwijs en nog veel meer! 

Kom jij bij ons team?

Wil jij samen met ons de medezeggenschap ondersteunen en zo de onderwijskwaliteit verbeteren? 

Stuur dan je schriftelijke motivatie en cv uiterlijk 13 december om 23.59 ’s avonds naar Frouke (wervingsmedewerker) en Daniël (secretaris) via werkenbij@iso.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op 19 en 20 december. Mocht je niet kunnen op (een van) deze dagen, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten! 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daniel, secretaris van het bestuur, via vanbrussel@iso.nl of 06 43 79 49 87. 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij het ISO te solliciteren en streven er naar een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen van allerlei achtergronden uit om te solliciteren.

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier