Het Interstedelijk Studenten Overleg zoekt een

Beleidsmedewerker
Professionalisering Medezeggenschap

Over de functie

Heb jij een passie voor de medezeggenschap en wil jij de brug slaan tussen het ISO en de medezeggenschapsraden van de hogescholen en universiteiten? Wordt dan de nieuwe medewerker Professionalisering Medezeggenschap bij het ISO!  

Het ISO heeft 41 (aspirant)-leden die bestaan uit de fracties of raden van de centrale medezeggenschap op hogescholen en universiteiten. In deze functie houd je je bezig met alles wat komt kijken bij het professionaliseren van de Medezeggenschap. Zo zien de werkzaamheden eruit:  

Het faciliteren of geven van trainingen:  

De medezeggenschapsraden zitten in termijnen van 1 of 2 jaar. Daarna zetelen er weer nieuwe studenten in de raden. Jij helpt ze om ze klaar te stomen voor the job. Het Inwerkweekend is hét eerste moment dat de nieuwe raadsleden in aanraking komen met het ISO. Tijdens dit gezellige en leerzame weekend zullen de raden worden klaargestoomd voor hun nieuwe functie door best practice uitwisselingen en trainingen. Daarnaast bied je trainingen aan voor de raden, bijvoorbeeld over verkiezingen of het leren vergaderen. 

Contact houden met de verschillende leden; 

Je onderhoudt contact met de verschillende lidorganisaties van het ISO en zorgt dat ze op de hoogte zijn van ontwikkelingen en ISO-activiteiten, zowel intern als extern. Binnen je werkzaamheden valt ook – in overleg met het bestuur – het adviseren en begeleiden van raadsleden die in conflict of slechte samenwerking verkeren met hun College van Bestuur. 

Het uitzetten van de tweejaarlijkse medezeggenschapsmonitor en het organiseren van de Dag van de Medezeggenschap:

Het ISO faciliteert in samenwerking met een aantal koepelorganisaties eens in de twee jaar de medezeggenschapsmonitor. Deze analyseert het reilen en zeilen van medezeggenschap. Dit rapport wordt tijdens de Dag van de Medezeggenschap aan de Minister van OCW overhandigd. Dit proces wordt gestuurd door de stuurgroep waarvan het ISO de voorzitter is. Jij plant en begeleidt de stuurgroepvergaderingen als voorzitter van de stuurgroep. 

Het organiseren van het ISO inwerkweekend:

Als medewerker Professionalisering Medezeggenschap kom je te werken in Team Medezeggenschap. In dat team werk je samen met twee andere medewerkers die zich bezighouden met het ondersteunen van de lidorganisaties en met de kwaliteitsafspraken in het hoger onderwijs. In teamverband organiseer je verschillende evenementen zoals het bovengenoemde Inwerkweekend en de Dag van de Medezeggenschap.

Het ISO is op zoek naar een student die voor 12 uur per week met deze thema’s en evenementen bezig wil zijn. Het werk vindt plaats op flexibele uren, afwisselend thuis en op kantoor in Utrecht.

Wat verwachten wij van jou?

 • 1
  Je bent een enthousiaste hbo- of wo-student
 • 2
  Je hebt affiniteit met medezeggenschap
 • 3
  Je kan goed zelfstandig werken en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • 4
  Je bent proactief en communicatief vaardig
 • 5
  Je bent flexibel en kan waar nodig bijspringen
 • 6
  Je bent minimaal anderhalf jaar beschikbaar

Wat bieden wij?

 • 1
  Een flexibele bijbaan voor 12 uur per week (op doordeweekse dagen)
 • 2
  Een goede sfeer met gezellige borrels
 • 3
  Veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • 4
  Samenwerking met bevlogen (en hele leuke) collega’s
 • 5
  Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Wie zijn wij?

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 800.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen als ook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.  

De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks aan het begin van de zomer. Medewerkers zijn doorgaans twee tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles.

Solliciteren?

Herken jij je in de genoemde punten en wil jij bijdragen aan de positie van de medezeggenschap?

Stuur dan je schriftelijke motivatie en cv uiterlijk 18 mei om 12:00 ’s middags naar blom@iso.nl én vandam@iso.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 24 mei. Mocht je niet kunnen op deze datum, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons weten! De nieuwe medewerker zal vanaf maandag 30 mei aan de slag gaan.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de secretaris van het bestuur via blom@iso.nl of 06 43 79 49 87. 

We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om bij ons te solliciteren, en we streven ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. We nodigen daarom nadrukkelijk mensen uit van allerlei achtergronden om te solliciteren.