Vacature: beleidsmedewerker

Studentenwelzijn & sociale veiligheid

Het ISO

Het ISO zet zich in voor de ruim 800.000 studenten aan het hbo en wo en is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen. Het ISO kent een grote achterban van lokale studentenraden. En tot slot: we zijn met 14 ISO-medewerkers. Samen maken we ons hard voor kansengelijkheid in het onderwijs, de financiële positie van de student, de kwaliteit van het onderwijs en nog veel meer! 

De functie

26% van de studenten in het hoger onderwijs geeft aan in de afgelopen maand voorafgaand aan de meting de wens te hebben gehad dood te zijn, blijkt uit het net gepubliceerde onderzoek van RIVM, Trimbos en GGD-GHOR Nederland. Deze schrikbarende resultaten komen niet geheel uit de lucht vallen. Studenten van nu moeten sneller afstuderen, zijn afhankelijker van de financiële bijdrage van hun ouders en staan onder meer (prestatie)druk om hun cv te pimpen. De druk van de prestatiemaatschappij heeft geleid tot het bindend studieadvies en het leenstelsel. Tegelijkertijd hebben studenten hebben (extra) ondersteuning nodig, mogelijk in preventieve vorm. Hierbij gaat het ook over studenten met bijvoorbeeld een functiebeperking of bijzondere familieomstandigheden. Het ISO vindt daarom dat niet studiesucces, maar studentsucces centraal moet staan: studenten moeten de ruimte hebben om zichzelf te kunnen ontplooien. 

Ook voelen nog niet alle studenten zich veilig genoeg om zich te kunnen ontplooien, omdat ze bijvoorbeeld te maken krijgen met discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. Om studentsucces mogelijk te maken is het dus belangrijk het studentenwelzijn en de sociale veiligheid te verbeteren. 

Het ISO is daarom op zoek naar een medewerker die voor 9-12 uur per week met deze thema’s bezig wil zijn. Werkzaamheden hierbij zijn het doornemen van beleidsstukken van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de ISO-visie formuleren in reactie op dergelijke stukken, het doen van verschillende onderzoeken rondom deze thema’s en constructief kunnen nadenken over aanbevelingen of oplossingen. We zijn op zoek naar iemand die met vlijt werkt, goed zelfstandig kan werken en die goed stukken kan doornemen en schrijven. Daarnaast is affiniteit met het hoger onderwijs, studenten en/of publieke organisaties en beleid een pré! 

 

Wij bieden: 

 • Een flexibele bijbaan voor 9 uur per week (op doordeweekse dagen); 
 • Samenwerken met bevlogen (en hele leuke!) collega’s; 
 • Veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen; 
 • Een goede sfeer met gezellige borrels; 
 • Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is! 

 

Wij zoeken: 

 • Een enthousiaste hbo- of wo-student of net afgestudeerde; 
 • Een student die flexibel beschikbaar is en waar nodig kan bijspringen; 
 • Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel; 
 • Iemand die communicatief vaardig en proactief is; 
 • Je bent minimaal 1,5 jaar beschikbaar; 
 • Iemand met een warm hart en een koel hoofd;   
 • Iemand met affiniteit met studentenwelzijn en sociale veiligheid. 

Kom jij bij ons team?

Stuur een schriftelijke motivatie en je cv uiterlijk 9 januari om 12:00 uur ‘s middags naar blom@iso.nlDe gesprekken zullen plaatsvinden op 11, 12 en 14 januari. Mocht je niet kunnen op deze data, schroom dan niet om alsnog te solliciteren en laat het ons wetenHeb je nog vragen? Neem dan contact op met de secretaris van het bestuur via blom@iso.nl of 06 43 79 49 87.