Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Persbericht

Student kan opgelucht ademhalen na persconferentie

UTRECHT,
26 november 2021

Studenten mogen ondanks de nieuwe coronamaatregelen maandag gewoon nog naar college, zo bleek tijdens de persconferentie eerder deze avond. Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Lisanne de Roos: “Studenten kunnen opgelucht ademhalen: een rooster vol met zoom-colleges blijft ons bespaard. Er lijkt eindelijk consensus te zijn dat het onderwijs niet nóg een keer dicht kan. Dat is een pak van mijn hart”.

Twee weken bleek uit een onderzoek van Trimbos-instituut, het RIVM en GGD GHOR Nederland dat het afstandsonderwijs tijdens de vorige lockdowns voor veel studenten de emmer met mentale problemen deed overlopen. Het rapport toonde aan dat 68% van de studenten met emotionele uitputtingsklachten kampte, bijna 80% zich eenzaam voelde een 1 op de 4 studenten ten minste af en toe of vaker de wens heeft gehad om dood te zijn. Ook het OMT adviseerde eerder deze week het onderwijs niet te sluiten aangezien het langetermijneffect van online onderwijs onbekend is. De Roos: “Het demissionaire kabinet onderschrijft met dit besluit onze oproep om het onderwijs aan te merken als essentiële sector. Tegelijkertijd vraagt het openblijven van het hoger onderwijs ook iets van studenten; we moeten ons aan de basismaatregelen blijven houden om fysiek onderwijs op een veilige manier mogelijk te blijven maken”. Bij de persconferentie van twee weken geleden werden er wel nieuwe maatregelen aangekondigd in het hoger onderwijs. Sindsdien is er een maximale groepsgrootte van 75 studenten van kracht en moeten studenten bij verplaatsing mondkapjes dragen.

Wilt u meer weten?

Terri van der Velden

Woordvoerder

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

030-230 26 66

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer persvoorlichter:

Terri van der Velden - 06 515 165 01

Contactformulier