Standpunten:

Docentkwaliteit

Goed docentschap heeft een grote invloed op de kwaliteit van het onderwijs en de prestaties van studenten. Daarom is het belangrijk dat docenten goed ondersteund worden, dat zij voldoende mogelijkheden hebben om door te leren, en dat er landelijke kaders bestaan waarmee de kwaliteit van docenten kan worden gewaarborgd.

Een dergelijk kader is de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), die gezamenlijk wordt erkend door alle universiteiten. Het ISO erkent de waarde van de BKO, en hoopt deze uit te kunnen breiden met de Basis Didactische Bekwaamheid (BDB), een vergelijkbaar kader voor docenten op hogescholen. Ook houdt het ISO een oogje in het zeil bij de inzet van student-docenten in het onderwijs: dit biedt een kans voor zowel de kwaliteit van het onderwijs als de ontwikkeling van studenten, maar er moet wel voldoende aandacht gaan naar goede begeleiding en kwalificering, zodat studenten er niet onder lijden.

Bekijk ook de Docent van het Jaar-verkiezing, georganiseerd door het ISO in samenwerking met het ComeniusNetwerk en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen (OCW).

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier