Publicatie

“Het falen van de MUB”

UTRECHT,
01 maart 2003

De wet- en regelgeving die ten grondslag ligt aan het universitair bestuur en de universitaire medezeggenschap kent vele manco’s. Het ISO stelt in dit verslag daarom wetswijzigingen voor.


[raw][cudazi_tab_group][cudazi_tab title=’Samenvatting’]Het ISO stelt enkele concrete veranderingen voor in de wet- en regelgeving die ten grondslag ligt aan het universitair bestuur en de universitaire  medezeggenschap, die de medezeggenschap de mogelijkheid biedt om volwaardig te functioneren.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Conclusie’]

ISO is van mening dat er op te weinig universiteiten gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om meerdere rechten en bevoegdheden te definiëren. Ook dient er duidelijkheid te bestaan over de status en waarde van de rechten en bevoegdheden. Het ISO komt met deze notitie met enkele concrete wetswijzigingen om de positie van de medezeggenschap te versterken.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Aanbevelingen’]

Het ISO is van mening dat het bestuur alle informatie dient te verstrekken over  voorgenomen besluiten en andere handelingen. Het ISO pleit voor formalisering van het College van Decanen en afschaffing van de mogelijkheid van een eenhoofdig faculteitsbestuur. Het is belangrijk om de instemmingsrechten van de medezeggenschap uit te breiden. Het ISO pleit voor het opnemen van een sterk artikel t.a.v. scholing in de WHW en voor een lid van de RvT dat wordt benoemd op voordracht van de medezeggenschap.

[/cudazi_tab]

[/cudazi_tab_group]
[/raw]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier