Publicatie

Kiezen is een kunst

UTRECHT,
01 januari 2005

In juni 2004 is er een rapport verschenen van de onderwijsinspectie ‘Master Meester, de invoering van masteropleidingen in het Wetenschappelijk Onderwijs’. Dit rapport is voor het ISO aanleiding geweest om het masterkeuzemoment onder studenten te onderzoeken.


[raw][cudazi_tab_group][cudazi_tab title=’Samenvatting’]De grote meerderheid van de studenten is (zeer) ontevreden over de mastervoorlichting. In de wirwar aan informatie is vooral het gebrek aan objectieve informatie en deskundigheid binnen de instellingen een grote belemmering voor studenten in hun masterkeuze. Belangrijk is dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen en streven voor een en hetzelfde doel: goede, objectieve, gedegen voorlichting op het gebied van masteropleidingen.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Conclusie’]

Helaas blijkt uit onderzoekscijfers dat de student de dupe geworden is van de overgang naar een bachelor/masterstructuur. De grote meerderheid van de studenten is namelijk (zeer) ontevreden over de voorlichting voor masteropleidingen. Met name over de voorlichting vanuit de instellingen (studiebegeleiding en mastervoorlichting) is men zeer slecht te spreken.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Aanbevelingen’]

Universiteiten moeten de kwaliteit van studiebegeleiding en loopbaanadviseurs prioriteit geven.  Daarnaast zal de overheid een centrale plek moeten initiëren waar alle masterinformatie op staat. Verder zal de student inzicht moeten krijgen in relevante informatie over de instelling.

[/cudazi_tab]

[/cudazi_tab_group]
[/raw]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier