Nieuws, Publicatie

Innovatie en Ondernemerschap in het hoger onderwijs

UTRECHT,
01 november 2005

Het ISO wil in deze notitie oplossingen bieden die de innovatie, kennisvalorisatie en ondernemerszin in het onderwijs bevorderen en het ondernemerschap onder studenten stimuleren.


[raw][cudazi_tab_group][cudazi_tab title=’Samenvatting’]Innovatie en ondernemerschap moeten een plaats krijgen in het hoger onderwijs door studenten de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen op deze gebieden. Het ISO komt daarom met voorstellen om dit een duidelijkere plaats binnen de opleiding van studenten te geven.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Conclusie’]

Studenten moeten gestimuleerd worden om tijdens hun studie al ervaring op te doen met onderzoek, innovatie en ondernemerschap. Om dit te realiseren zullen instellingen, het bedrijfsleven en de overheid meer moeten faciliteren en beter moeten samenwerken .

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Aanbevelingen’]

Het ISO raadt onderwijsinstellingen daarom aan om hun ongebruikte octrooien beschikbaar te stellen aan studenten, om studenten te betrekken bij onderzoek dat daar plaatsvindt en om faciliteiten te creëren voor de ondernemende student. Daarnaast pleit het ISO voor een stage- en onderzoeksbank dat het contact bevordert tussen onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de student.

[/cudazi_tab]

[/cudazi_tab_group]
[/raw]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier