Publicatie

Stages: lekker belangrijk!

UTRECHT,
01 december 2005

Het ISO heeft vanuit verschillende kanten klachten vernomen over het volgen van stages. Daarom heeft zij een door middel van een vragenlijst dit onderzoek uitgevoerd naar de begeleiding van studenten vanuit de onderwijsinstelling bij het lopen van een stage.


[raw][cudazi_tab_group][cudazi_tab title=’Samenvatting’]Uit de enquête van het ISO komt naar voren dat studenten over het algemeen positief zijn over de stage die ze gelopen hebben. Er zijn echter nog wat punten ter verbetering in de rol van de onderwijsinstelling bij de begeleiding van studenten tijdens de stage.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Conclusie’]

Over het algemeen kan gesteld worden dat studenten op een meerderheid van de vragen gematigd positief gereageerd hebben. Studenten zijn met name positief over het lopen van de stage, de zaken die zij hier hebben geleerd en de opgedane ervaringen.  Geconcludeerd kan worden dat de meeste zaken rond en op de stageplek redelijk tot goed geregeld zijn.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Aanbevelingen’]

De onderwijsinstellingen zouden betere begeleiding moeten bieden aan studenten bij de voorbereiding van de stage en tijdens de stage zelf. Ten tweede adviseert het ISO om leerdoelen af te spreken tussen de student en de stagebegeleider. Tot slot wil het ISO de staatssecretaris van onderwijs oproepen om een onderzoek in te stellen naar de stagebegeleiding.

[/cudazi_tab]

[/cudazi_tab_group]
[/raw]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier