Publicatie

Ongekend talent: Excellentie in het hbo

UTRECHT,
01 mei 2008

Aangezien excellentie binnen het hbo langzaam terrein wint, is het voor het ISO van groot belang deze vorm van excellentie vanuit studentperspectief te benaderen.


[raw][cudazi_tab_group][cudazi_tab title=’Samenvatting’]

Voor een kleine groep hbo-studenten biedt het reguliere onderwijsprogramma té weinig uitdaging. Excellente contacten met het beroepenveld, een internationale scope en relevant toegepast onderzoek zijn elementen die niet mogen ontbreken bij het ontwikkelen van excellente Hbo-tracés.[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Conclusie’]

Aangezien het hbo een divers opleidingsaanbod heeft, zal de manier waarop verbreding en verdieping toegepast wordt, kunnen verschillen. Het ISO geeft de voorkeur aan excellente programma’s waarin de aandachtspunten: 1) excellente contacten beroepenveld, 2) internationale scope en 3) relevant toegepast onderzoek onderling samenhangen. Al realiseert het ISO zich dat de genoemde kenmerken geen uitputtende set van criteria zijn én dat de genoemde kenmerken ook hbo-breed ingevoerd zouden kunnen worden.

[/cudazi_tab]

[cudazi_tab title=’Aanbevelingen’]

Het ISO doet een zestal aanbevelingen. Te weten: integreer beroeps georiënteerd onderzoek en excellentie in het onderwijsbeleid; creëer een professional community; intensiveer de contacten met het beroepenveld; besteed meer aandacht aan de kwaliteit van stages; en vervlecht excellente en reguliere programma’s. [/cudazi_tab]

[/cudazi_tab_group]
[/raw]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier