Persbericht

Een stap in de goede richting, maar verdere stappen noodzakelijk

UTRECHT,
21 februari 2012

Een kwart van de uitgegeven diploma’s journalistiek na 2009 van hogeschool Windesheim is onterecht verleend. Dit liet Albert Cornelissen vandaag weten in een gesprek met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

In totaal gaat het om 91 van de 360 afgestudeerden die geen hbo-waardig diploma hebben, zo blijkt na herbeoordeling van onderzoeks- en stageverslagen door een onafhankelijke commissie. “We zijn geschrokken van dit aantal en verwachten dat Windesheim nu alle zeilen bijzet om deze studenten waar nodig een hersteltraject aan te bieden.” aldus Sebastiaan Hameleers, voorzitter van het ISO

De alumni krijgen vanaf maart de mogelijkheid om deel te nemen aan een serie masterclasses die de geconstateerde tekortkomingen moeten gaan aanvullen. Voor de masterclasses hebben onder andere Arjen Dasselaar (Journalist) en Rob Wijnberg (hoofredacteur nrc.next) toegezegd om deze te verzorgen.  “Afgesproken is dat deze masterclasses voor alle 360 alumni gratis toegankelijk zijn en de eventuele reiskosten zullen eveneens door Windesheim worden vergoed,” aldus Hameleers. Naast de masterclasses is het ISO op dit moment nog in gesprek met Windesheim om een vergelijkbare commissie als die bij hogeschool Inholland in het leven te roepen. Deze commissie, de zogenaamde ‘commissie Maatwerk’, moet de oud-studenten de gelegenheid bieden een op maat gemaakt alternatief hersteltraject aan te vragen om de geconstateerde gebreken weg te kunnen werken. Het ISO houdt in ieder geval de vinger aan de pols. Mochten de masterclasses en hersteltrajecten in onvoldoende mate aan de studenten tegemoetkomen dan kaart het ISO dit opnieuw aan.

ISO-voorzitter Sebastiaan Hameleers: “Naast deze maatregelen voor de oud-studenten is het ook zaak dat de opleiding binnen afzienbare tijd op hbo-waardig niveau gebracht wordt. Zowel voor de huidige als de toekomstige studenten. De onafhankelijke commissie, onder leiding van Karel van der Toorn, die de opdracht heeft om advies uit te brengen om de opleiding binnen een jaar op het gewenste niveau te kbrengen  zal volgende week naar buiten komen met haar bevindingen. Vanaf dat moment moeten ook hier de verdere noodzakelijke stappen gezet worden!”

Voor een eerdere reactie op dit onderwerp zie Opleiding journalistiek Windesheim onder de maat (21 december 2011)

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier