Persbericht

Tweede Kamer kort OV-studentenkaart met twee jaar in

UTRECHT,
12 juni 2012

De Tweede Kamer heeft besloten dat de  OV-kaart voor studenten vanaf september met twee jaar ingekort wordt. Deze  bezuiniging levert 10 miljoen op in 2013. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb)  en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zijn teleurgesteld over de  inkorting van het reisrecht. “Deze bezuiniging is te snel doorgevoerd, studenten  hebben nu hun studiekeuzes voor het komend jaar al gemaakt,” zegt Pascal ten  Have, voorzitter van de LSVb.

“Voor studenten betekent dit dat ze aan het eind  van hun studie in de knel komen”, aldus Sebastiaan Hameleers, voorzitter van het  ISO, “juist terwijl veel studenten in die periode stages of vakken gaan volgen  in andere steden.” De inkorting van de OV-kaart gaat in september al in. Alleen  studenten die nu al een geldige OV-kaart hebben kunnen deze tot en met december  blijven gebruiken.

In de komende weken zal het wetsvoorstel  behandeld worden door de Eerste Kamer. Naar verwachting zal de inkorting nog  voor het zomerreces worden aangenomen.

 

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier