Nieuws

27 hogescholen gebruiken Studie in Cijfers

UTRECHT,
14 september 2013

Aankomende studenten die een studie gaan kiezen, kunnen vanaf vandaag bijna 900 hbo-opleidingen van 27 hogescholen vergelijken aan de hand van Studie in Cijfers. Met deze infographic krijgen studenten informatie over onder andere de studenttevredenheid van een opleiding, het rendement en de kansen op de arbeidsmarkt.

Al deze opleidingen tonen vanaf nu dezelfde feitelijke gegevens waardoor het beter vergelijken is. “Een mijlpaal in de samenwerking rondom studievoorlichting”, aldus Hans Schutte, directeur-generaal van het Ministerie van OCW. Samen met Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, lanceerden hij Studie in Cijfers bij hogeschool Windesheim.

Met de informatie in Studie in Cijfers helpen de hogescholen aankomende studenten een bewuste studiekeuze te maken en hopen dat studenten hierdoor minder van studie switchen of helemaal uitvallen. Daarnaast organiseren hogescholen vaak startgesprekken of een dag proefstuderen om studenten te informeren en voor te bereiden op hun studie. Momenteel valt één op de drie studenten in het eerste jaar uit of switcht van studie. Kiest een student wel voor de juiste studie, dan haalt hij of zij het diploma in gemiddeld 4,5 jaar.

Door goede samenwerking tussen hogescholen, jongerenorganisaties en Studiekeuze123 is de deelname aan Studie in Cijfers in een jaar tijd van 4 naar 27 instellingen gegaan. Een goede ontwikkeling, vindt ook het ISO. “Aankomende studenten moeten een keuze maken op basis van eerlijke voorlichting en niet op basis van de pr-machine met glimmende brochures van hogescholen”, aldus ISO-voorzitter Ruud Nauts.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier