Nieuws

Meerdere wegen leiden naar Rome

UTRECHT,
19 september 2013

In het artikel ‘Sociaal leenstelsel: het echte verhaal’ in HO management heeft Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam, zijn visie op het sociaal leenstelsel gegeven. Dit kan volgens hem een stuk socialer dan het plan dat momenteel voorligt in de Tweede Kamer.

Bormans bepleit dat de basisbeurs moet blijven bestaan voor studenten die afkomstig zijn uit de lagere sociaal economische klassen; kinderen uit rijkere gezinnen zouden wel moeten gaan lenen. Wanneer dit niet gebeurt zal de toegankelijkheid van het onderwijs wel degelijk in het geding zijn, aldus Bormans. Volgens het ISO laat het artikel van Bormans zien dat er meerdere wegen naar Rome leiden en heeft al eerder op de door Bormans beschreven problemen gewezen. De weg die Bormans beschrijft is er één die dan ook zeker onderzocht moet worden door de overheid.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier