Nieuws

Wie wordt Lector van het Jaar 2013?

UTRECHT,
24 oktober 2013
Na Dolf van Veen van Inholland in 2012 is het weer tijd voor een nieuwe Lector van het Jaar. Het thema dit jaar is gericht op de impuls die lectoren en hun praktijkgericht onderzoek geven aan excellentie in het hbo en de programma’s daarvoor. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en ScienceGuide nodigen jullie uit de beste lectoren voor te dragen. 

De verkiezing voor Lector van het Jaar is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de positie van de lector in het hbo heeft de verkiezing nu al jaren en steeds meer succes. De winnaar krijgt – ook letterlijk – een steeds ‘feestelijker ontvangst’.

In 2012 was het thema ‘De G20 van de kennis’, waarbij wij op zoek gingen naar lectoren die vanuit het hbo op een creatieve manier bijdragen aan  de vernieuwing van het docentenvak.  De winnaar zou daarbij mogen optreden in ‘de Glassroom’ tijdens de Obama Summit, de ITSP 2013 in de Beurs van Berlage. Wij huldigden als winnaar toen lector Dolf van Veen van Inholland vanwege zijn lectoraal onderzoek en de vertaling daarvan naar de curricula van de lerarenopleidingen en zijn bijdrage aan de versterking van de professie van de leraar in het PO en VO en daarbuiten.

Dit jaar: excellentie dankzij lector

Het thema dit jaar is gericht op de impuls die lectoren en hun praktijkgericht onderzoek geven aan excellentie in het HBO en de programma’s daarvoor, zoals honours tracks. De winnende lector zal de vrouw of man zijn vanuit het hbo die op de meest creatieve manier een kwaliteitsimpuls geeft aan vormen van excellentie die studenten écht meer uitdaging, verdieping en topprestaties in hun professie geven. De winnaar wordt bekend gemaakt door het ISO en ScienceGuide op 15 november aanstaande tijdens het eerste Bètadagcongres in Utrecht.

Hoe kun je meedoen?

De deadline voor aanmeldingen ligt op 25 oktober. Aanmeldingen van lectoren die ‘het verschil maken’ in de ogen van de studenten en hun organisaties kunnen ingestuurd worden op het mailadres iso@iso.nl of per post naar: Interstedelijk Studenten Overleg – Bemuurde Weerd o.z. 1 –  3514 AN Utrecht.

De voordracht moet onderbouwd worden met concrete informatie over het werk, de inhoudelijke verdiensten en resultaten met betrekking tot het thema, bij voorkeur met een bijzonder accent op de daarin verrijkend gebleken input van studenten.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier