Nieuws

Accreditatie opleidingen Inholland

UTRECHT,
28 november 2013

Donderdagmiddag heeft de minister haar beleidsreactie over de accreditatie van twee opleidingen van Inholland aan de kamer verstuurd. In de reactie staat onder andere de aanmoediging voor Inholland om de extra begeleiding aan studenten voort te zetten. “Extra begeleiding is één, echter moet de kwaliteit van de begeleiding goed zijn”, aldus Ruud Nauts, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Het signaal van de NVAO dat de begeleiding nog meer moet worden geïntensiveerd wordt onderschreven door het ISO. Ruud Nauts: “Veel studenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) en Commerciële Economie (CE) die wij spreken benoemen de begeleiding als bottelnek”. Alles staat of valt bij de begeleiding van de student. “Daarbij willen we nogmaals benadrukken dat de student naar het niveau moet, niet het niveau naar de student”, aldus Nauts.

Over drie jaar zal de opleiding op eigen initiatief worden onderworpen aan een midterm review. Nauts: “Ondanks dat de opleiding het verbetertraject heeft afgesloten, kan er niet achterover worden geleund.” Volgens het ISO moet de student én de medezeggenschap kritisch naar de kwaliteit van de begeleiding en de gehele opleiding blijven kijken. “Een student mag niet maanden achtereen het slachtoffer worden van slechte begeleiding, dan moet er meteen aan de bel worden getrokken”, aldus Nauts.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier