Nieuws

Meer geld voor Erasmus+

UTRECHT,
19 november 2013

Dinsdag heeft het Europees Parlement  ingestemd met Erasmus+, een programma dat de mobiliteit van studenten in Europa moet bevorderen. Het budget van dit nieuwe, samengevoegde programma stijgt ten opzichte van de voorgaande zeven jaar met 40% naar 14,7 miljard euro. Met dat bedrag kunnen tussen 2014 en 2020 zo’n twee miljoen studenten een stage of (een gedeelte van) hun studie elders in Europa volgen.

Het ISO is erg te spreken over de uitbreiding van het uitwisselingsprogramma. Samen met de European Students’ Union (ESU), de Europese koepel van studentenbelangenorganisaties waar het ISO bij is aangesloten, ziet het ISO het ophogen van het mobiliteitsbudget als een erkenning vanuit Europa dat onderwijs hoog op de Europese agenda staat.

Door in het buitenland te studeren of stage te lopen krijgen studenten de kans om internationale ervaring op te doen. Op die manier ontwikkelen studenten het vermogen tot interculturele communicatie, aanpassingsvermogen en kennis over een ander land en een andere cultuur. Behalve dat het ontwikkelen van internationale vaardigheden enorm bijdraagt aan de persoonlijke ontplooiing van het individu, sluit dit volgens het ISO goed aan bij een steeds internationaler wordende arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier