Nieuws

Website voor Associate Degrees gelanceerd

UTRECHT,
21 november 2013

Vanaf  vandaag is de website www.deassociatedegree.nl in de lucht. Boordevol informatie en voorlichtingsmateriaal over de associate degree, een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs. Kan ik studiefinanciering krijgen? Wat is het verschil met een hbo-bachelor? Waar kan ik een Associate degree volgen? Hoe start ik als opleider een associate degree? Kan ik een associate degree naast mijn werk volgen? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je op deze website.

De associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs, met een wettelijk erkend diploma. Afgestudeerden mogen de titel ‘Ad’ achter hun naam zetten. Qua niveau zit de associate degree tussen mbo-4 en de hbo-bachelor in. De associate degree is er gekomen op verzoek van het bedrijfsleven. Daar bleek een grote behoefte te zijn aan mensen met dit opleidingsniveau. Vooral mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt.

Op de website vind je, naast antwoorden op al je vragen, diverse praktijkverhalen. Studenten vertellen hoe de opleiding bevalt en waarom ze ervoor gekozen hebben. Adriaan Boudeling volgde de associate degree Agrarisch Ondernemerschap: “Na het behalen van mijn mbo-diploma wilde ik graag nog een vervolgstudie doen op het gebied van de economische aspecten van een bedrijf. Ik had echter geen zin in een bachelorstudie van drie of vier jaar, daarom koos ik voor de associate degree.”

De associate degree is in 2006 gestart met een aantal pilots. Inmiddels zijn er 173 associate degree-studies en volgen ruim 4.400 studenten een associate degree (studiejaar 2012-2013). Het volledige aanbod staat op Studiekeuze123.nl.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier