Nieuws

Tijdelijk studentenreisproduct bij verloren of kapotte ov-kaart

UTRECHT,
23 december 2013

Vanaf 1 januari 2014 kunnen studenten met een geldig studentenreisproduct die niet kunnen reizen omdat hun OV-chipkaart verloren, gestolen of defect is, gebruik maken van het zogeheten tijdelijk studentenreisproduct. Daarmee kunnen ze binnen een uur verder reizen. Het enige dat getroffen studenten nodig hebben is een andere (anonieme of persoonlijke) OV-chipkaart. Momenteel is dit nog niet mogelijk voor het studentenreisproduct. Het ISO is blij dat nu ook studenten een vervangend reisproduct kunnen gebruiken. 

Dagelijks vragen ongeveer 400 tot 500 studenten een vervangende OV-chipkaart aan. Studenten betalen zelf de reiskosten tijdens de eerste negen werkdagen waarin ze wachten op een vervangende kaart, behalve als de kaart buiten hun schuld om defect is geraakt. Met het tijdelijk studentenreisproduct besparen ze deze kosten en kunnen ze bovendien binnen een uur verder reizen, zodat ze nauwelijks hinder hoeven te ondervinden van de problemen met hun OV-chipkaart.

Op de website van het studentenreisproduct staat vermeld hoe het aanvragen van een tijdelijke kaart in zijn werk gaat.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier