Nieuws

Versterk positieve medezeggenschapscultuur

UTRECHT,
10 december 2013

Het ISO maakt zich al jaren sterk voor een goed functionerende medezeggenschap. Een goede medezeggenschap betekent een versterking van de instelling. Echter dient het bestuur van een instelling hier wel voor open te staan. Het ISO pleit dan ook voor een cultuuromslag in de medezeggenschap. Ook de minister wil de medezeggenschap versterken middels een positieve medezeggenschapscultuur, zo blijkt uit de evaluatie van de Wet versterking besturing. 

Het ISO is enthousiast over de passage over de medezeggenschap in de evaluatie van de Wet versterking besturing; voor een goed functionerende medezeggenschap zijn de wettelijke kaders zijn aanwezig, aldus de minister, maar de medezeggenschap kan worden versterkt door middel van een positieve cultuur. Uit recent onderzoek van het ISO blijkt een positieve medezeggenschapscultuur kan ontstaan door het versterken van de medezeggenschapsraden in de taken die zij al hebben.

Het is van belang dat raadsleden op de hoogte zijn van de rechten en plichten die zij hebben.  Ook pleit het ISO voor gesprekken met de Raad van Toezicht zonder het College van Bestuur. Deze gesprekken worden door de minister ondersteund.

Verder spreek de minister uit dat in de toekomst een medezeggenschapsmonitor zal worden ontwikkeld, in samenwerking met het ISO. Ook zal in samenwerking met de onderwijs koepels VSNU en de Vereniging Hogescholen een jaarlijkse ‘Dag van de Medezeggenschap’ in het leven worden geroepen.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier