Nieuws

Meer dan 80 meldingen van extra kosten

UTRECHT,
28 januari 2014

Het ISO is op 16 januari 2014 een meldpunt gestart waar studenten melding kunnen maken wanneer hem, naast collegegeld, extra kosten in rekening worden gebracht. Ruud Nauts, voorzitter van het ISO: “We zijn geschrokken van het hoge aantal meldingen. In tien dagen tijd zijn er al meer dan 80 meldingen binnengekomen. De meldingen hebben betrekking op een groot aantal instellingen.” Kamerleden Mohammed Mohandis (PvdA) en Jasper van Dijk (SP) hebben Kamervragen gesteld.

In de week van 13 januari heeft het ISO een brief verstuurd naar alle instellingen waar studenten onrechtmatig worden verplicht om extra kosten te betalen. Uit de nieuwe binnengekomen meldingen blijkt dat de omvang van de problematiek verder reikt dan de instellingen die het ISO reeds heeft aangeschreven.

Ook de andere instellingen waar gegronde meldingen van binnen zijn gekomen zullen binnenkort een brief ontvangen, waarbij ze worden verzocht te stoppen met het bij de student in rekening brengen van extra kosten.

Lees hier de gestelde Kamervragen van Mohammed Mohandis en van Jasper van Dijk.

Het meldpunt is gesloten.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier