Nieuws

Extra kosten naast collegegeld mogen niet

UTRECHT,
17 maart 2014

Goed nieuws voor studenten die extra kosten naast het collegegeld moeten betalen. Niet alleen onderschrijft de minister in haar antwoord op de Kamervragen van Jasper van Dijk (SP) het bericht van ISO dat de student meer betaalt dan het collegegeld, ook zal de minister de Inspectie van het Onderwijs verzoeken naar de rechtmatigheid van de extra kosten naast collegegeld te kijken zoals deze door het ISO zijn verzameld in een Zwartboek

Aan alle studenten die van mening zijn dat zij onterecht extra kosten naast het collegegeld hebben betaald, heeft de minister ook een boodschap: “[De student kan] een verzoek tot teruggave indienen en zo nodig gebruik maken van de reguliere rechtsbeschermingsprocedure die hiervoor openstaat.” Deze oproep ondersteunt het ISO volledig. Wanneer je vragen over de procedure hebt, of advies wil over je verzoek tot teruggave, kan een student altijd contact opnemen met een lokale rechtswinkel of het Landelijke Studenten Rechtsbureau.

Het ISO ziet in de beantwoording van de minister een kordate oplossing voor een acuut probleem. Het ISO is echter nog lang niet klaar met deze kwestie. “Dit is niet de eerste keer dat het probleem door het ISO is aangekaart, maar het moet wel de laatste keer zijn”, aldus ISO-voorzitter Ruud Nauts. Een permanente oplossing voor het probleem, wanneer nodig middels nieuwe of aanvullende wet- en regelgeving, is het doel.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier