Nieuws

Gezocht: duidelijkheid over studiefinanciering

UTRECHT,
03 maart 2014

Naast het ISO kloppen er inmiddels ook instellingen aan de deur van minister Bussemaker: wanneer komt er duidelijkheid voor studenten over hun studiefinanciering? De roep van andere partijen dan de studenten laat zien dat de tijd begint te tikken voor de minister van Onderwijs.

Het is tijd voor duidelijkheid: wanneer dit niet snel gegeven kan worden, kunnen (aankomend) studenten geen weloverwogen studiekeuze maken. Het drieluik is nog steeds niet open.

De minister wil dit voorjaar met een voorstel voor de hervorming van de studiefinanciering komen. Nu duurt het voorjaar in bestuurlijk Den Haag vrij lang, van maart tot en met juni. Studiekiezers moeten zich uiterlijk op 1 mei aanmelden, waardoor zij niet volledig geïnformeerd een keuze kunnen maken. Aankomend studenten zijn daardoor nu al bezig met hun studiekeuzeactiviteiten. Studenten die al met hun studie begonnen zijn, weten niet hoe lang ze nog van hun basisbeurs gebruik kunnen maken, wat de keuze voor persoonlijke ontwikkeling naast de studie doet afnemen. Een zeer zorgelijke ontwikkeling, aldus het ISO.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier