Nieuws

Startstuderen.nl brengt alle studie-informatie op één plek

UTRECHT,
11 maart 2014

Dinsdagmiddag zal minister Bussemaker samen met scholieren- en studentenorganisaties ISO, JOB, LAKS, LSVb en LKvV de nieuwe website Startstuderen.nl lanceren. De website is ook door al deze partijen samen ontwikkeld.

Startstuderen.nl is het centrale informatiepunt voor iedere student die wil gaan studeren in het hoger onderwijs. Van profielkeuze tot afstuderen, op Startstuderen.nl vinden aankomende studenten alles over een goede studiekeuze, geldzaken en huisvesting. Door onder meer een checklist op de website weten scholieren en studenten precies aan welke stappen ze moeten denken voordat ze gaan studeren in het hoger onderwijs.

Het Interstedelijk Studenten Overleg is erg content met de nieuwe website. Ruud Nauts, voorzitter van het ISO: “Het is goed om te zien dat er voor scholieren tot aan afgestudeerden vanuit de overheid een website is ontwikkeld waar eenieder zelfstandig de juiste informatie kan vinden.”

Minister Bussemaker kan dat beamen: “Doordat Startstuderen.nl alle informatie bijeen brengt, kunnen aankomend studenten zich beter informeren. Dit moet leiden tot een betere studiekeuze en dat leidt tot hoger studiesucces”. Net als Startstuderen.nl moet ook de vervroegde aanmelddatum van 1 mei, de verplichte studiekeuzecheck en alle informatie van Studie in Cijfers bijdragen aan een succesvollere studiekeuze.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier