Persbericht

‘Studie in Cijfers’ universiteiten gelanceerd

UTRECHT,
08 maart 2014

Zaterdagochtend is tijdens de Bachelordag van de Universiteit van Amsterdam ‘Studie in Cijfers’ voor universiteiten gelanceerd, ook wel bekend onder de naam studiebijsluiter. ‘Studie in Cijfers’ geeft studiekiezers onder andere meer inzicht in de inhoud van de studie en de kansen op de arbeidsmarkt na afstuderen, waardoor de studiekiezer een goede objectieve keuze kan maken.

Ruud Nauts, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO): “Het is goed om te zien dat de studiebijsluiter nu ook beschikbaar is voor universitaire opleidingen.” De studiebijsluiter was al beschikbaar voor het merendeel van de hbo-opleidingen.

Samen met Studiekeuze123 en de universiteiten is ‘Studie in Cijfers’ ontwikkeld.  Onder meer de studenttevredenheid, het aantal contacturen en het arbeidsmarktperspectief zijn inzichtelijk afgezet tegen het landelijk gemiddelde. “Het is zeer belangrijk dat studiekiezers zich op basis van eerlijke informatie kunnen oriënteren op hun studiekeuze”, aldus Ruud Nauts. “Dit belang zal alleen maar groter worden met de almaar toenemende studiedruk en de stijging van de financiële lasten van studeren. Naast inzicht in de studie, maakt deze tool het ook goed mogelijk om opleidingen onderling te vergelijken wanneer je twijfelt tussen meerdere studies.”

De tijd dat iedereen afgestudeerd aan een hbo of wo opleiding eenvoudig aan het werk kwam, is voorbij. Het maakt wel degelijk uit welke studie je kiest. Ingrid Kolkhuis Tanke, directeur van Studiekeuze123:  “De studie moet niet alleen bij de persoon passen, je wil als kiezer ook informatie over het slagingspercentage of het percentage dat binnen anderhalf jaar na afstuderen een baan heeft.”

Meer over Studie in Cijfers en andere studiekeuzeinformatie vind je op: www.studiekeuze123.nl

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier