Nieuws

Voorlopig nog geen duidelijkheid over een leenstelsel

UTRECHT,
26 maart 2014

Minister Bussemaker wil niet toezeggen dat zij voor 1 mei 2014 met meer duidelijkheid over een leenstelsel zal komen. Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie had hier vragen over gesteld bij de minister. Zij vraagt, net als het ISO, zo snel mogelijk meer duidelijkheid over de plannen rondom de studiefinanciering.

De minister geeft in haar antwoorden aan dat zij voor de zomer van 2014 met een nieuw integraal voorstel rondom de studiefinanciering en het studentenreisproduct naar de Kamer zal komen. Een déjà vu doemt op: het wetsvoorstel voor een leenstelsel in de masterfase, kwam vorig jaar een week voor het zomerreces. De behandeling van het voorstel vond uiteindelijk ver na de zomer plaats. (Aankomend) studenten weten daardoor niet op tijd waar ze aan toe zijn.

Om een weloverwogen studiekeuze te maken, moeten studenten een jaar van tevoren op de hoogte zijn van de veranderingen voor het aankomende jaar. Het ISO roept de minister dan ook op om zo snel mogelijk te komen met een voorstel voor studenten: duidelijkheid over een leenstelsel dient zo snel mogelijk geboden te worden zodat studenten weloverwogen keuzes kunnen maken in hun studiepad.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier