Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Publicatie

Zwartboek van extra kosten naast collegegeld online

UTRECHT,
13 maart 2014

Het meldpunt “Extra kosten naast collegegeld” heeft een zorgwekkend resultaat opgeleverd: tussen 16 januari en 20 februari 2014 heeft het ISO 124 meldingen ontvangen. Deze meldingen zijn opgenomen in een zwartboek van extra kosten naast collegegeld.

De meldingen komen zowel van studenten op hbo-instellingen als wo-instellingen, verdeeld over twaalf hogescholen en tien universiteiten. De meldingen zijn zeer uiteenlopend: van kosten voor verplichte aanschaf van software tot kosten voor het mogen deelnemen aan een toetsmoment.

Naar aanleiding van deze meldingen heeft het ISO een Zwartboek opgesteld waarin alle meldingen zijn opgenomen. Ook zijn er naar alle Colleges van Bestuur van de betreffende instellingen brieven gestuurd. Het ISO roept de minister op tot actie om te voorkomen dat instellingen in de toekomst opnieuw extra kosten naast het collegegeld zullen vragen en vraagt om heldere wet- en regelgeving.

Lees meer >

Wilt u meer weten?

Terri van der Velden

Woordvoerder

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Terri van der Velden – 06 515 165 01

Contactformulier