Nieuws

Jongeren willen gelijke waardering diploma’s en studieresultaten

UTRECHT,
26 mei 2014

In één week tijd hebben bijna 16.000 jongeren de Jongerenkieswijzer ingevuld. De Jongerenkieswijzer, een kieswijzer rondom de verkiezingen van het Europees Parlement, was een initiatief van tien jongerenorganisaties en en richtte zich op jongeren door stellingen te gebruiken die gaan over onderwerpen waar jongeren in het dagelijks leven mee te maken krijgen. 

Uit de resultaten van de Jongerenkieswijzer komen enkele interessante gegevens naar boven. Zo geeft 83,2% van de invullers van de kieswijzer aan dat diploma’s en studieresultaten overal in Europa gelijk gewaardeerd zouden moeten worden, tegenover 6,7% en 10,1% die hier respectievelijk neutraal en negatief tegenover staan. Het ISO deelt deze mening: eerder werd al aangegeven dat instellingen aan de slag moeten met het herkennen en erkennen van kennis en vaardigheden opgedaan in het buitenland.

Ook geeft 69,5% aan dat jongeren en scholen beter moeten worden voorgelicht over de mogelijkheden die er zijn omtrent uitwisseling en beurzen in Europa (neutraal: 17,9%; negatief 12,6%). Op deze manier zullen, zo stelt het ISO, meer studenten naar het buitenland gaan om internationale ervaring op te doen. Behalve dat het ontwikkelen van internationale vaardigheden enorm bijdraagt aan de persoonlijke ontplooiing van het individu, sluit dit volgens het ISO goed aan bij een steeds internationaler wordende arbeidsmarkt.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier