Nieuws

Jongerenorganisaties lanceren Jongerenkieswijzer

UTRECHT,
22 mei 2014

Vandaag is de Jongerenkieswijzer op www.jongerenkieswijzer.nl gelanceerd! In twintig eenvoudig geformuleerde stellingen is een eigen politieke keuze snel gemaakt. Bovendien laat de Jongerenkieswijzer zien waar Europa eigenlijk over gaat.

Terwijl de strijd tussen de politieke partijen is losgebarsten, slaan tien landelijke jongerenorganisaties de handen ineen voor de Jongerenkieswijzer. Een unieke samenwerking voor en door jongeren met medewerking van politieke partijen en opiniepeiler TNS NIPO.

De Jongerenkieswijzer is de kieswijzer voor jongeren voor wie de Europese verkiezingen op 22 mei een ver-van-hun-bed-show zijn. Veel jongeren vragen zich af: waarom zou je stemmen voor zaken die bepaald worden in Brussel? Reden genoeg voor de initiatiefnemers van de Jongerenkieswijzer om Europa dichterbij huis te halen. De kieswijzer bestaat uit twintig stellingen in begrijpelijke taal. De stellingen gaan onder andere over de kwaliteit van het onderwijs, jeugdwerkloosheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Onderwerpen waar jongeren dagelijks mee in aanraking komen. Zo ontdekken jongeren door het invullen van de Jongerenkieswijzer dat het in deze verkiezingen ook over hen gaat. Zij kunnen met hun stem een verschil maken.

Breed gedragen initiatief
De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions, NJR, LSVb, ISO, FNV Jong, CNV Jongeren, De Unie Jongeren, JOB, LAKS en New Urban Collective. Eerder hebben bij de landelijke verkiezingen meer dan 25.000 jongeren de kieswijzer ingevuld. Net als bij de landelijke verkiezingen zijn de stellingen voorgelegd aan de politieke partijen die mee doen aan de Europese Verkiezingen en zijn bovendien doorgelicht door opiniepeiler TNS NIPO.

De kieswijzer staat online tot en met de Europese verkiezingen op 22 mei en is te vinden op www.jongerenkieswijzer.nl.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier