Nieuws

Knopen doorhakken

UTRECHT,
07 mei 2014

GroenLinks wil knopen doorhakken omtrent de komst van een leenstelsel. De partij geeft aan dat studenten moeten weten waar ze aan toe zijn en dat het huidige studiefinancieringsstelsel gewijzigd moet worden. Een wijziging van het stelsel heeft niet de voorkeur van het ISO, maar dat er snel duidelijkheid moet komen is een ding dat zeker is.

Toegankelijkheid en kwaliteit staan voor ISO centraal. Het is wel van groot belang dat een definitieve invulling aan deze containerbegrippen wordt gegeven. Een invulling waarbij het ISO graag aan tafel zit om de visie vanuit studenten weer te geven. Het gesprek met de studenten lijkt verstomd, maar in een belangrijke kwestie als de hervorming van de studiefinanciering is het van groot belang om dit gesprek snel weer aan te gaan.

De oppositiepartij zit met enkele duidelijke speerpunten aan de  onderhandelingstafel: de aanvullende beurs voor studenten met minder draagkrachtige ouders moet omhoog, het studentenreisproduct moet blijven, het collegegeld moet omlaag en de opbrengsten van een leenstelsel moeten direct terugvloeien naar het onderwijs. Een lijn die het ISO kan volgen en waar ook al eerder aandacht aan is besteed. Het ISO wordt dan ook graag bij de definitieve invulling van het plan betrokken.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier