Nieuws

Blijvende onduidelijkheid rondom studentenreisproduct

UTRECHT,
06 mei 2014

Welke dagen zijn feestdagen? Wanneer gaat de zomerperiode in? Vragen die bij studenten tot grote onduidelijkheid leiden rondom hun studentenreisproduct. En dat zijn niet de enige vragen die studenten hebben over hun OV-abonnement: sinds het uitstel van het leenstelsel in december 2013 hebben studenten en studentenorganisaties niets meer gehoord over hun reisproduct. 

In december is besloten dat de plannen over de hervorming van het studentenreisproduct meegenomen zouden worden in de uitwerking van een leenstelsel. Zowel vanuit het ministerie, als vanuit de vervoerders is het sindsdien stil. Het is onbekend over welke oplossingen er wordt gesproken en waar beide partijen over denken. Ondanks dat het een product voor studenten is, zijn het de vervoerders en het ministerie die de inhoud van het product bepalen.

Huidige product het juiste product
Het huidige reisproduct is het juiste volgens het ISO. Dit is de boodschap die meegegeven wordt aan de onderhandelende partijen. Daarnaast wordt het voor de tekenaars van een mogelijke overeenkomst tijd om met opties te komen: hoe komt er een volledig product voor de prijs die OCW ervoor wil bieden? Het is aan de vervoerders om hun creativiteit te laten spreken. Alleen op die manier kunnen zij de studenten als belangrijke klant behouden.

Kortom, het wordt tijd dat de vervoerders en OCW in beweging komen. Studenten kunnen hun boodschap meegeven: het huidige product is het juiste voor studenten. Door deze keer op tijd stappen te ondernemen kunnen belangen van zowel studenten, als vervoerders en OCW verdedigd worden.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier