Persbericht

De bal ligt bij de universiteit en student

UTRECHT,
14 juni 2014

“De diploma’s zijn en blijven geldig en wanneer studenten toch zorgen hebben dan kunnen ze terecht bij de examencommissie”,zo luidt de reactie van minister Jet Bussemaker op Kamervragen naar aanleiding van het rapport van de NVAO. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) roept universiteiten op tot heldere communicatie naar studenten en om elke student die zich meldt kosteloos een gepaste oplossing op maat aan te bieden.

“Het  is nu vooral belangrijk dat universiteiten duidelijk zijn over welke opties een student heeft en wat een opleiding gaat doen wanneer een student aanklopt”, zegt Falco Carelsz, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Carelsz: ”Studenten moeten weten dat ze terecht kunnen bij hun universiteit wanneer ze vinden dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de garantie van het diploma te waarborgen. Wij zullen dit ook goed in de gaten blijven houden.”. Studenten kunnen zich bij het ISO melden als blijkt dat zij hier problemen bij ondervinden en er niet uitkomen met de universiteit.

Het ISO benadrukt bovendien dat er in de toekomst eerder gecommuniceerd moet worden naar studenten wanneer  een opleiding in een hersteltraject terechtkomt. “Hersteltrajecten zijn bedoeld als wake-up call voor instellingen en daar mogen studenten geen last van hebben. Daarom pleiten wij ervoor dat instellingen, in het geval van een hersteltraject, direct een brief versturen naar studenten zodat deze meteen weten waar ze aan toe zijn.”, aldus de ISO-voorzitter.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier