Nieuws

Leenstelsel-coalitie vs. oppositie

UTRECHT,
12 juni 2014

Donderdag 5 juni 2014heeft het spoeddebat over het akkoord met betrekking tot een leenstelsel plaatsgevonden. Eerder kwam het akkoord tussen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks naar buiten, waaruit bleek dat de partijen elkaar kunnen vinden in de afschaffing van de basisbeurs. Dit geldt niet voor de oppostitiepartijen en het ISO.

De oppositie haalde fel uit naar de regeringspartijen en de partijen die hen op dit dossier steunen. Er zou worden gestrooid met cijfers, de toegankelijkheid wordt niet met zekerheid gewaarborgd en bepaalde groepen in de samenleving worden extra hard getroffen. ChristenUnie en SP maken zich zorgen over de meerjarige bètamasters en daarnaast heeft CU aandacht gevraagd voor studenten met een functiebeperking, die extra getroffen worden met dit voorstel.

Ook het ISO heeft kritiek op de plannen van de regeringspartijen, D66 en GroenLinks: de toegankelijkheid wordt niet met zekerheid gewaarborgd. Hoger onderwijs moet toegankelijk zijn voor iedereen die de capaciteiten daarvoor heeft en hier mag geen financiële prikkel aan ten grondslag liggen. Extra onderzoek is daarom gewenst, iets waar het ISO extra op heeft aangedrongen (link naar de brief) bij de verschillende partijen.

Lees meer >

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier