Nieuws

Vrij reizen, ook in de spits

UTRECHT,
04 juni 2014

In de brief die het ministerie van OCW op 28 mei 2014 verstuurde met betrekking tot de hoofdlijnen voor een leenstelsel, worden vele onderdelen van de studiefinanciering betrokken. Hierbij komt ook het studentenreisproduct aan bod: er wordt een task force opgesteld om daadwerkelijke stappen te maken. Het ISO pakt deze handschoen graag op, maar één ding moet van tevoren duidelijk zijn: financiële prikkels mogen volgens het ISO nooit het reisgedrag van studenten beïnvloeden.

Het studentenreisproduct is voor het ISO een groot goed: studenten moeten kunnen reizen van hun huis naar hun instelling, maar ook naar stageplekken of locaties in het kader van de extra curriculaire ontwikkeling. Hier mag geen financiële overweging aan ten grondslag liggen.

Echter, zoals het ISO al eerder stelde zijn er op regionaal niveau mogelijkheden tot een betere aansluiting tussen de reisbehoeften van de studenten en de capaciteit van de vervoerders mogelijk. Samen met de onderwijsinstellingen en de vervoerders kunnen deze mogelijkheden worden onderzocht en waar mogelijk benut.

Update: Op 5 juni heeft bestuurslid Renée van der Ploeg op BNR radio gereageerd op de discussie. Luister het fragment hier terug.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier