Nieuws

Afgestudeerd? Voorkom een boete!

UTRECHT,
07 juli 2014

Net afgestudeerd? Dit moet natuurlijk gevierd worden. Echter, als je niet meer verder gaat studeren vergeet dan niet om je studiefinanciering en OV-kaart stop te zetten. Het niet tijdig stopzetten van deze diensten heeft namelijk de nodige financiële consequenties. 

Wanneer je jezelf uitschrijft voor een studie dan moet jijzelf zorgen dat je de stufi en OV-kaart op tijd stop zet. Ook als je je niet meer inschrijft voor het volgende collegejaar moet je zelf actie ondernemen om deze diensten stop te zetten. Zorg dat je dit op tijd doet want anders kan je tegen een boete aanlopen. Het ISO heeft voor jou een schema gemaakt waarin je kan zien voor welke datum je dit moet doen.

Schema stopzetten stufi  OV

.

Voor het stopzetten van je studiefinanciering log je in bij DUO. Door hier op tijd de juiste uitschrijfdatum in te vullen, wordt de studiefinanciering automatisch stopgezet. Als je op de eerste dag van de maand bent uitgeschreven dan sta je die maand niet meer ingeschreven en heb je geen recht meer op studiefinanciering. Je kunt de uitschrijfdatum uiterlijk twee weken na diezelfde maand doorgeven. Doe je dit niet op tijd dan moet je het teveel ontvangen geld terugbetalen.

Voor het stopzetten van je OV-studentenkaart moet je langs een ophaalautomaat. Doe dit uiterlijk op de 5e werkdag van de maand dat je hier geen recht meer op hebt. Dit geldt niet alleen voor mensen die zich hebben uitgeschreven voor hun studie maar ook als je al langer dan de nominale studieduur + 1 jaar van de OV-studentenkaart gebruikt maakt. Het niet tijdig stopzetten van de OV-kaart levert een boete van €97,- per twee weken op. Twee dagen (48 uur) na het opzeggen van je OV-studentenkaart kun je binnen drie maanden een gratis Dal Voordeel abonnement of €50,- korting op een ander NS-abonnement naar keuze aanvragen.

.

.

Meer informatie?

Informatie over het stopzetten van je studiefinanciering.

Informatie over het stopzetten van je OV-studentenkaart.

.

[wpcol_2third]

Disclaimer

De informatie over studeren op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan het niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

[/wpcol_2third]

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier