Nieuws

Wie wordt Lector van het Jaar 2014?

UTRECHT,
29 augustus 2014

Ook in 2014 gaan het ISO en ScienceGuide op zoek naar de Lector van het Jaar. Op de Summit Excellentie van Sirius en de HvA op 2 oktober zal de lector die het meest heeft bijgedragen aan meer uitdaging van studenten en hun talentontwikkeling worden gehuldigd. Wie van uw hogeschool draagt u voor? Tot 25 september kan een voordracht worden ingediend via iso@iso.nl .

Zoals elk jaar zoeken het ISO en ScienceGuide een lector die voor het HBO en zijn studenten van bijzondere betekenis genoemd mag worden. Als inspirator, als boegbeeld en als aanjager van kwaliteit en inzet. Vorig jaar was de winnaar Marco Snoek van de HvA, vanwege zijn bijzondere impact – samen met zijn Pabo-studenten – op het succes van de ‘Obama Summit’ in Amsterdam en de Lerarenagenda van minister Bussemaker. Zij wenste hem dan ook persoonlijk geluk opScienceGuide.

Uitdaging en talent
Dit jaar is het thema dat centraal staat bij de zoektocht en huldiging van de Lector van het Jaar: uitdaging van studenten en de daarmee samenhangende talentbevordering. Welke van de lectoren aan uw hogeschool is op dat aspect een voorbeeld voor de anderen, zowel binnen het corps van lectoren als binnen de hogeschoolgemeenschap als geheel? Waar blijkt dit uit, wat zijn haar of zijn resultaten daarbij en hoe worden de studenten hierdoor geïnspireerd en opgepord het beste van zichzelf als aankomende professional te ontdekken en te geven?

Wij benaderen allereerst de studentenorganisaties binnen het HBO. Juist zij kunnen vertellen wie die inspiratoren zijn en hoe zij daardoor worden uitgedaagd. Uiteraard zijn de kenniscentra en de Colleges van Bestuur van de hogescholen evenzeer van harte uitgenodigd voordrachten te doen, uiteraard voorzien van een overtuigende onderbouwing, liefst meer met feiten dan mooie voornemens over ht werk van de lector. En liefst samen met de studenten die het in het bijzonder betreft, natuurlijk.

Huldiging op excellent event
Een voordracht kan bij het ISO worden ingediend voor donderdag 25 september op iso@iso.nl. De jury van ISO, Sirius en ScienceGuide zal zich dan buigen over de voorgedragen namen en de genomineerden bekend maken en uitnodigen voor de huldiging op 2 oktober tijdens de Summit Excellentie in de RAI in Amsterdam. Minister Bussemaker is aanwezig bij dit evenement. Ter plekke wordt dan de winnaar door de jury bekend gemaakt en gehuldigd.

Gun uw lectoren die echt werk weten te maken van een uitdagend en innovatief HBO, dat zij de eer kunnen ontvangen die hen toekomt, van de studenten en allen die een hoogwaardig hoger onderwijs een warm hart toedragen.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier