Nieuws

Europa neemt onderwijs toch serieus

UTRECHT,
10 september 2014

Het leek er bijna op dat onderwijs in Europa een ondergeschoven kindje zou worden, maar Europa krijgt toch een eurocommissaris voor onderwijs. Vorige week reageerde de European Student Union (ESU), waar het ISO lid van is, woedend op een uitgelekt voorstel waarin het thema onderwijs bij geen enkele commissaris was ondergebracht.

Ook het ISO was ontsteld over het feit dat er in het uitgelekte voorstel van de voorzitter Jean-Claude Juncker over zijn nieuwe Europese Commissie (EC) de titel voor de portefeuille ‘onderwijs’ verwisseld was voor ‘vaardigheden’. Onderwijs is immers meer dan enkel het aanleren van vaardigheden voor de arbeidsmarkt. Het gaat ook om je persoonlijke ontwikkeling. Vandaag heeft Juncker zijn team en de nieuwe structuur van de EC bekend gemaakt en daaruit blijkt dat onderwijs de komende tijd toch op de agenda komt te staan.

De Hongaar Tibor Navracsics krijgt de komende vijf jaar de portefeuille ‘onderwijs, cultuur, jeugd en burgerschap’. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de Erasmusbeurzen. Navracsics volgt de Cypriotische Androulla Vassiliou op. Zij bekleedde sinds 2009 de portefeuille ‘onderwijs, cultuur, meertaligheid en jeugd’. Vaardigheden vallen onder de verantwoordelijkheden van Marianne Thyssen, de Belgische eurocommissaris.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier