Nieuws

Minister op HO-tour

UTRECHT,
18 september 2014

In het kader van ‘onze toekomst maken we samen’ gaat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met studenten, docenten, bestuurders en andere stakeholders in gesprek op de HO-tour. Naast de toekomstperspectieven bespreekt ze de investeringen welke bij het leenstelsel vrij komen. Het ISO is verheugd dat studenten mee kunnen praten, maar plaatst wel een kanttekening. Falco Carelsz, voorzitter van het ISO: ‘Investeringen in het hoger onderwijs zijn hard nodig, maar de student moet straks meer gaan betalen zonder garanties dat dit leidt tot een kwaliteitsimpuls’.

Vooraf dient voor het ISO duidelijk te zijn dat de investeringen daadwerkelijk bij het onderwijs terecht komen. Desalniettemin worden studenten opgeroepen om naar deze bijeenkomsten te komen en mee te praten over de toekomst van het hoger onderwijs in Nederland.

De HO-tour bestaat onder meer uit vijf regiobijeenkomsten, waarin uitdagend hoger onderwijs en de bijbehorende kwaliteitscultuur centraal staan. Daarnaast wordt er op een aantal momenten ook online gediscussieerd en zijn alle suggesties meer dan welkom. Je kunt kunt meediscussiëren via Twitter en via de Linkedin-pagina van OCW. Voorafgaand aan de bijeenkomsten worden op Twitter en LinkedIn vragen en stellingen geplaatst. De uitkomsten daarvan worden gebruikt tijdens de bijeenkomsten.

HO

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier