Nieuws

ISO organiseert ‘Docent van het Jaar’ verkiezing

UTRECHT,
30 oktober 2014

Docenten zijn het fundament van goed onderwijs, zo ook in het hoger onderwijs. In het ideaalbeeld van het ISO is er een nauwe verbondenheid tussen student, docent en instelling. Het ISO vindt de waardering van docenten erg belangrijk en organiseert daarom de Docent van het Jaar verkiezing.

De nauwe verbondenheid zorgt voor een constructieve en kritische houding van zowel docent als student. Om in het Nederlandse onderwijs van good naar great te gaan, gaf McKinsey in haar onderzoek al aan dat interventies in het onderwijs zich dienen te richten op de leraar als professional.“Een docent die inspireert, herinner je je de rest van je leven. Docenten spelen een belangrijke rol in de persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling van studenten. Het is mooi dat het ISO hier aandacht aan geeft!” aldus Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ISO wil door deze verkiezing docenten in het zonnetje zetten en de noodzaak van goede docenten aankaarten.

Heb jij college gehad van een mogelijke Docent van het Jaar? Neem dan contact op met de onderwijsinstelling. Alle Colleges van Bestuur en Centrale Medezeggenschapsraden van hogescholen en universiteiten in Nederland hebben namelijk een uitnodiging ontvangen om één docent voor te dragen.

Het ISO heeft een pagina geopend over de verkiezing, waarop alle informatie te vinden is, klik hier om deze te bekijken.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier