Nieuws

HO-tour: studenten over doorstroom en aansluiting

UTRECHT,
30 oktober 2014

Op woensdag 29 oktober 2014 vond regiobijeenkomst Oost van de HO-tour plaats. Het ISO liet daar een filmpje zien met het studentperspectief op het onderwerp dat centraal stond: de doorstroom in de beroepskolom en aansluiting op de arbeidsmarkt. Het belang van voorlichting en bewustwording staat hierbij centraal.

‘Bovendien leiden we ook mensen op voor beroepen die nu nog niet bestaan’, sprak Jet Bussemaker. Volgens het ISO moet juist daarom worden geïnvesteerd in flexibel studeren en in het creëren van ruimte voor ontplooiing. Bussemaker neemt op haar tour een bord mee waar een top 5 van onderwerpen op staat waar we in het onderwijs in moeten investeren. Gisteren werden persoonlijke ontwikkeling faciliteren en blended learning voor deeltijd toegevoegd. Volgens het ISO hoeft blended learning niet beperkt te blijven tot het deeltijd studeren. Ook in het voltijd onderwijs willen studenten regie over hun eigen studiepad. Digitalisering en flexibel studeren bieden hiervoor mogelijkheden.

Tot op heden is nog steeds niet duidelijk hoe en waar deze investeringen gaan plaats vinden. Het ISO vindt dat voordat er over een leenstelsel wordt gesproken, duidelijkheid moet komen voor studenten wat ze hiervoor terug krijgen.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier