Agenda, Nieuws

Aan de slag! Jij ook?

UTRECHT,
28 november 2014

Waartoe worden studenten opgeleid in Nederland? Het ISO is van mening dat de student, wanneer deze eenmaal een studie heeft gekozen, binnen deze studie dient te worden opgeleid voor de meest actuele staat van de maatschappij, waarin ontwikkelingen in de maatschappij worden meegewogen. We kunnen ons echter ook afvragen tot op welke hoogte er aandacht aan dit onderwerp moet worden besteed. Bijvoorbeeld, hoe gewenst is de inmenging van bedrijven in het hoger onderwijs? Het ISO organiseert op 11 december 2014 een bijeenkomst voor studenten, docenten en beleidsmakers over de verscheidenheid aan mogelijkheden die er zijn om de relatie tussen het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt en maatschappij te versterken. Daarnaast zullen de uitkomsten van het onderzoek van het ISO naar macrodoelmatigheid gepresenteerd worden.

Tijdens deze bijeenkomst zal het ISO zijn tweede onderzoek (een eerste onderzoek incl. aanbevelingen is hier te vinden) over de aansluiting van het hoger onderwijs op de arbeidsmarkt presenteren. Het ISO heeft een tweedelig onderzoek verricht onder opleidingsdirecteuren en alumni met de de centrale vragen; wat doen opleidingen om een macrodoelmatig onderwijsaanbod te waarborgen? en hoe wordt dit ervaren door alumni?

Om de slag naar de praktijk te maken, pitchen vier organisaties daarna hun creatieve oplossing om het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt beter te verweven. Ter afsluiting volgt er een gesprek tussen de aanwezigen over de kansen die er liggen voor instellingen en studenten, maar ook wordt er aandacht besteed aan het gevaar van een te grote nadruk op de aansluiting met de arbeidsmarkt.

Bij het organiseren van de middag is er gekeken naar een balans tussen projecten voor hbo- en wo studenten. Hier kunt u een uitgebreide omschrijving van het programma vinden en u meteen aanmelden.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier