Nieuws

HO-Tour: instelling van de toekomst

UTRECHT,
26 november 2014

Op maandag 24 november 2014 vond regiobijeenkomst Zuid van de HO-tour plaats. Het ISO liet studenten aan het woord om zich te laten horen over op het onderwerp dat centraal stond: de instelling van de toekomst. Docentkwaliteit en flexibilisering van het hoger onderwijs kwam veelvuldig voorbij, het ISO vindt dit goede ontwikkelingen.

Docent politieke filosofie Teun Dekker wist de zaal geïnspireerd te krijgen met zijn pleidooi voor 1-op-1 onderwijs. De momenten met de docent zijn volgens hem van groot belang. “Ik ben bang dat in de massale universiteit van tegenwoordig de momenten tussen docenten en studenten gaan verdwijnen” aldus de docent. Enkel gestandaardiseerde onderwijstrajecten en als student opgaan in de massaliteit is ook volgens het ISO niet wenselijk. Teun Dekker deed uiteindelijk een oproep voor het geld dat voortkomt uit het leenstelsel. Gezien dat van studenten af komt, moet het volgens hem ook daar terecht komen. Het ISO kan zich daar bij aansluiten, de investeringen moeten een bestemming krijgen die duidelijk is voor studenten. De docent is een belangrijke schakel in het onderwijs, dus docentkwaliteit is volgens het ISO een van de dingen waar zeker in geïnvesteerd kan worden.

Minister Bussemaker was het met de docent eens en betrok digitalisering bij de discussie: “via digitaal onderwijs spelen we tijd vrij voor intensief 1-op-1 contact”. Het ISO is ook enthousiast over de mogelijkheden die digitalisering kan bieden voor differentiatie in het hoger onderwijs. Aan de top 5 werden in Maastricht digitale hoogcolleges en 1-op-1 onderwijs toegevoegd.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier