Nieuws

Kamerdebat leenstelsel: komt allen

UTRECHT,
04 november 2014

Vanmiddag om 16.20 uur begint het plenair debat over het wetsvoorstel van het leenstelsel in de Tweede Kamer. Het ISO roept alle studenten op om hierbij aanwezig te zijn. Dinsdagmiddag begint het debat met een eerste termijn waarin alle partijen hun vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen plaatsen. Woensdagmiddag zal het debat vervolgen met een antwoord van de minister en de tweede termijn.

Het ISO is van mening dat een dergelijke stelselwijziging zorgvuldig behandeld moet worden en hoopt dan ook op een debat waarin nog kritisch gekeken wordt naar het wetsvoorstel dat voor ligt. Zo is op dit moment nog te onduidelijk waar het geld dat het leenstelsel op moet brengen naar toe gaat, afspraken over transparantie van instellingen zijn nog te vaag. Ook worden uitwonende studenten met een functiebeperking, evenals studenten die een meerjarige master volgen onnodig achtergesteld. Daarnaast is er nog te veel onduidelijkheid bij studenten, het ISO heeft al meerdere malen aandacht gevraagd voor betere voorlichting.

Vanaf de publieke tribune en via de website van de Tweede Kamer is het debat te volgen. In het kader van het belang van voorlichting zal het ISO tussen de twee termijnen op woensdag tussen 10.30 uur en 11.30 uur een #twitterspreekuur organiseren. Iedereen is welkom om vragen te stellen over het leenstelsel onder het mom van #vraagiso.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier