Persbericht

Bekendmaking Docent van het Jaar hoger onderwijs

UTRECHT,
05 december 2014

Op zaterdag 17 januari 2015 maakt Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Docent van het Jaar hoger onderwijs bekend. Goede docenten zijn van levensbelang in het hoger onderwijs. Het ISO vindt het belangrijk om docenten de waardering te gunnen die hen toekomt en organiseert daarom deze verkiezing. Met de verkiezing krijgt de winnende docent erkenning en ook wordt het beroep docent in een positief daglicht gesteld.

Iedere universiteit en hogeschool in Nederland heeft de mogelijkheid om een docent voor te dragen voor de verkiezing. De jury gaat voor de finaledag uit alle inzendingen op basis van motivatiebrieven vanuit de instellingen 5 docenten nomineren die op 17 januari meedingen naar de titel Docent van het Jaar hoger onderwijs. Aan de hand van interviews en colleges van de docenten bepaalt de jury uiteindelijk wie zich een jaar lang Docent van het Jaar mag noemen.

“Een docent die inspireert, herinner je je de rest van je leven. Docenten spelen een belangrijke rol in de persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling van studenten. Het is mooi dat het ISO hier aandacht aan geeft!” aldus minister Bussemaker. Zij zal de vijf genomineerde docenten na de verkiezing uitnodigen voor een gesprek en een lunch op het ministerie.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier