Persbericht

Vijf nominaties Docent van het Jaar verkiezing bekend

UTRECHT,
19 december 2014

UTRECHT 19-12-2014 – De jury van de Docent van het Jaar verkiezing die het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert heeft vijf genomineerden  gekozen. De genomineerde docenten komen van de Technische Universiteit Delft, Tilburg University, de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, Fontys hogescholen en de Haagse Hogeschool. Op 17 januari zal minister Bussemaker na colleges van de vijf docenten de prijs uitreiken aan de Docent van het Jaar hoger onderwijs.  

Ga naar de Docent van het Jaar pagina

Studenten hebben samen met het bestuur van de instelling een docent voorgedragen. De genomineerde docenten werden onder andere geroemd om hun betrokkenheid, passie en innovatieve lesmethoden. Alexandru Iosup van de Technische Universiteit Delft creëerde een open en interactieve omgeving waarin studenten door middel van gamification de vrijheid krijgen zich op hun eigen manier te ontwikkelen. Bob van den Brand van Tilburg University zette een nieuwe methode op om digitale mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten, waarmee onder andere live streamings van tentamenuitslagen met directe feedback en interactieve colleges mogelijk zijn.

“De eerste student die vanwege verbruikte studieduur wordt afgewezen betekent onherroepelijk het einde van mijn docentschap”, aldus Michiel Schöpping van de Nederlandse Filmacademie bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Behoud van kwaliteit van onderwijs gaat hem aan het hart en deze docent wordt geroemd om zijn bevlogenheid en bereidheid mee te denken met studenten. Op Fontys Hogescholen  is Anabel van Nunen als teamplayer van onschatbare voor studenten en haar collega’s. Ze denkt ‘outside-the-box’ bij onderwijsverbeteringen en is hierbij in staat mensen aan te moedigen en te enthousiasmeren. Rachel Kuijlenberg is in haar docentschap bij de Haagse Hogeschool veel bezig met de balans tussen theorie en praktijk en brengt dan ook graag de actualiteit in haar colleges in. In uitingen van studenten wordt ze omschreven als gedreven, zorgzaam en stimulerend.

Het ISO vindt het belangrijk om docenten de waardering te geven die hen toe komt door deze verkiezing te organiseren. Naast het ISO zijn nog meer studenten betrokken bij de verkiezing. Studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontwerpen een unieke prijs voor de winnende docent en tijdens de bekendmaking zal een student het debat leiden tussen minister Bussemaker en de docenten. Minister Bussemaker zal daarna de winnende docent bekend maken. Het ISO  houdt de ontwikkelingen rondom de verkiezing voor alle geïnteresseerden bij op iso.nl/docentvanhetjaar.

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier