Nieuws, Persbericht

Alexandru Iosup is Docent van het Jaar

UTRECHT,
17 januari 2015

UTRECHT 17-01-2015 – Minister Bussemaker reikte na een reeks inspirerende colleges en een debat de prijs uit aan Alexandru Iosup van de TU Delft. De jury roemt deze docent om de gamification en digitalisering die hij in en buiten zijn colleges toepast, waardoor hij kan aansluiten bij de uiteenlopende behoeften van studenten. Het ISO is blij dat hij met deze verkiezing docentkwaliteit onder de aandacht kan brengen en inspirerende docenten een podium kan geven namens studenten.

“Docenten spelen een belangrijke rol in de persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling van studenten” aldus Minister Bussemaker. De vijf genomineerde docenten van de Technische Universiteit Delft, Tilburg University, de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, Fontys hogescholen en de Haagse Hogeschool spraken in debat ook over het belang van docentkwaliteit en de investeringen die daarvoor benodigd zijn. Tevens lieten zij in hun colleges zowel het belang van differentiatie en individualisering als van binding met de opleiding, de docent en andere studenten zien.

Het ISO vindt het belangrijk om docenten de waardering te gunnen die hen toekomt door deze verkiezing te organiseren. In ISO’s ideaalbeeld komen studenten het beste tot hun recht in een hechte onderwijs community. Hier zijn student, docent en instelling nauw met elkaar verbonden. Betrokkenheid, naast inhoudelijke en didactische capaciteiten zijn hierbij van groot belang. “Every student counts”, aldus Alexandru. Zijn studenten van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica worden door de verschillende routes die er zijn uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

De prijs die de winnende docent kreeg, is een beeldje gemaakt door studenten van de Academie voor Beeldende vorming van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Lees meer over de Docent van het Jaar verkiezing

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

ISO-Contactformulier-Demi-Janssen

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Demi Janssen06 515 165 01

Contactformulier