Nieuws

Docenten met minister Bussemaker om tafel

UTRECHT,
23 februari 2015

“Elke student én elke docent telt, en we moeten ruimte en middelen vrij maken om dit tot uiting te brengen”, aldus de vijf genomineerden voor de Docent van het Jaar prijs. De docenten waren uitgenodigd door minister Bussemaker en het ISO om op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te lunchen en input te leveren voor de strategische agenda. Ze wisten daar, net als op de finaledag van de Docent van het jaar verkiezing, hun omgeving te inspireren. De filmpjes met de Ted Talks die de docenten gaven op deze dag, staan nu online.

In de strategische agenda worden de beleidsprioriteiten voor het ministerie van OCW van 2015 – 2019 uiteengezet, waarbij de blik op 2025 gericht is. Om iedere docent te laten tellen ziet het vijftal docenten verschillende mogelijkheden. Allereerst moet volgens hen meer aandacht komen voor verschillende loopbaantrajecten voor docenten. Een goede docent is niet per definitie ook een goede onderzoeker en andersom. Daarnaast zou het waardevol zijn om combinatiebanen aantrekkelijk te maken: de ervaring uit de praktijk is vaak een waardevolle toevoeging aan het onderwijs. De docenten pleiten ook voor meer tijd om hun onderwijs te ontwikkelen en verbeteren. De docenten die dat doen kunnen beloond worden in de vorm van een beurs om hun innovatieve ideeën verder te ontwikkelen, uit- en over te dragen.

Lees meer

Wilt u meer weten?

Demi Janssen

Woordvoerder

0651516501

janssen@iso.nl

Neem contact met ons op

We helpen je graag!

Telefoonnummer kantoor:

Algemeen mailadres:

Telefoonnummer voorzitter en woordvoerder:

Mylou Miché
+31 (0)6 515 165 01

Contactformulier